Programma

Toerclub Boxmeer organiseert een gevarieerd fietsprogramma voor racefietsers en MTB-ers gedurende het hele jaar. Het zomerprogramma loopt van eind maart t/m eind september. In de winter wordt er -in een beperkter programma- doorgefietst. Daarnaast organiseren we bijzondere activiteiten gedurende het jaar.
 
Zie de agenda op de website voor het fietsprogramma en de vertrektijden!
 

Racefiets
De racefietsers rijden in verschillende groepen met een verschillende snelheid (zie pagina “Fietsgroepen”). Doe je het liever rustig aan, of houd je van stevig doorrijden, er is er voor iedereen een passende groep te vinden. Het programma bestaat uit de onderstaande vaste onderdelen:
 
Dinsdag- en donderdagavond
Vaste ritten waarbij we beginnen met een afstand van ongeveer 45 km, en bouwen dat uit naar max 75 km. In de wintermaanden NIET.
 
Dinsdag- en vrijdagochtend
Op de doordeweekse ochtenden gaan de veelal oudere leden van onze club op pad voor een toertocht  van 60 tot 100 km. Deze activiteit wordt het gehele jaar door georganiseerd zolang het weer dat toelaat. Ongeveer halverwege de route wordt er ergens gestopt voor koffie (en gebak).
 
Zondagochtend
In zomer en winter een toertocht van 70 tot 110 km. Ongeveer halverwege de route wordt er ergens gestopt voor koffie (en gebak).
 
Mountainbike
Sinds de start van het seizoen 2016 heeft onze club ook een zomer MTB-programma. We hebben een vaste groep MTB-ers die het gehele jaar op de MTB rijdt. Daarnaast hebben we verschillende leden die in de zomermaanden (meer) op de racefiets rijden, en deze in de wintermaanden verruilen voor de MTB.

Op zondagochtend rijden we tochten van 50 tot 80 km over de bospaden in de omgeving, waarbij afkorten van de route mogelijk is voor diegenen die de afstand te lang vinden. Soms stappen we even in de auto om een georganiseerde tocht elders te gaan rijden. Welke route er gereden wordt staat in onze agenda, maar laten we ook afhangen van het weer van de voorbije dagen en de daaruit volgende staat van de bospaden. Voorafgaand aan de rit maken we hierover afspraken in de groepsapp.

Startplek
De parkeerplaats achter Gérard Kocken Tweewielers aan de Steenstraat (ingang parkeerplaats Sasse van Ysseltstraat) te Boxmeer is onze vaste startplaats. 
 
Overige activiteiten 
Naast onze fietsprogramma organiseren we ook:
  • De jaarlijkse Fietsweek of weekend. Voorgaande jaren hebben we gefietst in Zuid-Frankrijk (Mont Ventoux), de Franse Vogezen, Mallorca, Sauerland, de Harz, de Ardennen, West-Vlaanderen en zijn we in 4 dagen van de oorsprong van de Maas in Frankrijk teruggefietst naar Boxmeer.
  • De Gérard Kocken Bokaal: een tijdritcompetitie, waarbij het erop aankomt om samen met een groep van 3 tot 4 renners een, van te voren opgegeven, gemiddelde snelheid zo goed mogelijk te benaderen – uiteraard zonder gebruik van fietscomputers. Er is na afloop een prijsuitreiking en aan het eind van het seizoen wordt het klassement opgemaakt. De winnaar van het klassement wordt tot clubkampioen gekroond.
  • Een uitstap naar toertochten in België, Duitsland en Zuid-Limburg. Zie de agenda op de website voor de laatste informatie.
  • Clinics om onze fietstechniek bij te schaven.
  • Activiteiten in de wintermaanden, bv de overdekte wielerbaan in Apeldoorn en organiseren we informatieavonden voor onze leden. Voorbeelden hiervan zijn een training met de AED-hartdefibrillator en enkele GPS instructieavonden. Ook organiseerden we workshops fietsonderhoud.

Elke keer meefietsen?
Nee dat is niet verplicht, maar voor een goede conditieopbouw is regelmaat, zeker in het begin van het seizoen, van groot belang. Je conditie is maatgevend voor het plezier wat je kunt beleven aan het fietsen. Aan alle activiteiten kun je onbeperkt deelnemen. Zo kunt je meerdere keren per week actief zijn, het hele jaar door en steeds kiezen uit meerdere snelheidsgroepen. Inden wenselijk willen we in eerste weken van het zomerseizoen extra avonden organiseren met onze nieuwe leden die nog niet veel gefietst hebben. We doen dit om ze enige grondbeginselen bij te brengen van het fietsen in groepsverband. Mocht je echter onvoldoende fietsvaardigheden of conditie krijgen waardoor de aansluiting met een van de fietsgroepen lastig lijkt, vertellen we dit ook gewoon en zul je eerst moeten zorgen voor voldoende conditie.
 
TOP
Land van Cuijk