Algemene informatie

Wie zijn we?
Toerclub Boxmeer is opgericht in 1980. De doelstelling is om op recreatieve basis actief met fietssport bezig te zijn. De leden, inmiddels hebben we er circa 140, zijn mannen en vrouwen uit Boxmeer en omgeving in de leeftijd van 20 tot 75 jaar. Er wordt op de racefiets en de mountainbike gefietst.

Motto
Het motto van de vereniging is “samen uit, samen thuis”. Er wordt gereden met meerdere groepen, op verschillende snelheidniveau’s. 
 
Mag ik een keer meerijden? 
Iedereen van 15 jaar of ouder kan geheel vrijblijvend enkele weken meefietsen om te kijken of onze formule bevalt. Daarna kun je besluiten wel of geen lid te worden. We kunnen potentiële nieuwe leden mee laten fietsen met een gratis introducéverzekering. De introducé is dan tijdens een club rit, georganiseerd door de vereniging, verzekerd tegen schade aan de fiets tot een maximum bedrag van €500,-. Dit kan door je, via Toerclub Boxmeer, tijdelijk aan te melden bij de NTFU. De duur van de introducéverzekering is maximaal 1 maand. De unieke voordelen van de NTFU-introducéverzekering op een rij:
  • De fiets is verzekerd tegen schade tot een maximum van €500,-
  • Men is verzekerd tijdens een club rit van de vereniging of bij een door de vereniging georganiseerd wielersportevenement.
  • De verzekering is persoonsgebonden. Men is verzekerd voor de fiets waarop men tijdens het evenement rijdt.
  • De introducéverzekering is een product voor fietsers die (nog) geen lid zijn van de NTFU, maar die wel gebruik willen maken van de voordelen van een NTFU-fietsverzekering
 
Lidmaatschap
Het lidmaatschap bedraagt €60,- per jaar (vanaf 2025 is dit €65,- per jaar). Als nieuw lid betaalt je eenmalig €5,- inschrijfgeld. Hiervoor krijg je:
  • Deelname aan de activiteiten van Toerclub Boxmeer.
  • Het lidmaatschap van de Nederlandse Toerfiets Unie (NTFU) waarbij een WA- en ongevallenverzekering standaard is. De fiets en fietskleding is tot een bedrag van €1000,- tegen schade verzekerd. Extra bijverzekeren is tegen een redelijk tarief mogelijk.
  • Zes maal per jaar het blad Fiets Sport Magazine in je brievenbus
  • Korting op het inschrijfgeld van toertochten georganiseerd door verenigingen welke zijn aangesloten bij de NTFU.
  • Fietskleding (clubkleding) tegen aantrekkelijke tarieven.
  • 10% korting op aankopen bij onze sponsor Gérard Kocken Tweewielers in Boxmeer.
Betalingen van contributie vinden alleen plaats via een incasso-opdracht.

Clubkleding 
De leden van Toerclub Boxmeer rijden in clubkleding, bestaande uit met sponsoring bedrukte shirts en broeken. Deze kleding is binnen de vereniging verkrijgbaar. Elke 4 jaar vernieuwen we onze kleding voor een geheel nieuw ontwerp. We kunnen deze kleding tegen zeer aantrekkelijke prijzen aanbieden door een bijdrage van onze sponsoren. Deze sponsoring komt geheel ten goede aan de aanschaf van kleding voor de leden. Het dragen van een valhelm en clubkleding is tijdens onze ritten altijd verplicht.

Informatie
Wil je enkele keren meefietsen, wil je lid worden of heb je andere vragen, stuur dan een email naar info@toerclubboxmeer.nl
 
TOP
Land van Cuijk