GKB tijdrit 1 2019

Maandag 29 april 2019
Het seizoen is weer van start gegaan en daarmee ook de tijdritten om de Gerard Kocken Bokaal. Donderdag 29 april werd de eerste rit verreden.

Voor diegenen die niet bekend zijn met het concept, hierbij nog even een korte uitleg: er word bij Gerard Kocken vertrokken in zelf samengestelde groepen van 4 personen. De uiteindelijke score wordt bepaald door de beste benadering van de door de groep vooraf opgegeven gemiddelde snelheid met voor de winnende groep de daarbij behorende cadeaubonnen van Gerard Kocken. Dus de snelheid op zich is geen doel maar wel de beste benadering van de opgegeven snelheid. De rit eindigt bij 't Vertrek waar koffie met cake staat te wachten.

De tijdritten worden dit jaar - zo wist een attente dame te vertellen -  voor het dertigste jaar georganiseerd en is in 1990 door Gerard Kocken opgestart en gewonnen. Dus dit jaar een jubeljaar.   
Helaas waren de weergoden ons wat minder goed gestemd bij de eerste tijdrit en zorgden onderweg voor een nat pak bij de deelnemers. Toch hadden we nog 17 deelnemers die het weer trotseerden en een mooie rit gemaakt hebben via America, Groesbeek, De Horst, Grafwegen en Bredeweg over een afstand van 54 km. Aangezien we 4 groepen hadden van 4 personen en een 1-persoon formatie maar wel met de beste tijdbenadering is besloten zowel de individuele winaar (Jo van Haren) als de beste 4-mans formatie (Marc, Peter, Gerrie en Wim) de 25 punten toe te kennen incl. de cadeaubonnen van Gerard Kocken. Heren van harte gefeliciteerd!
 
In de bijlagen is de uitslag na te lezen en het klassement na één rit in te zien.

De volgende tijdrit staat gepland op 16 mei, dus noteer het vast in jullie agenda want met 3 tijdritten te gaan ( beste 3 tellen voor het eindklassement) is alles nog mogelijk
 
Namens de Cie tijdritten
John Abels, Joop de Hoog, Remon van Aubel, Jan Kroos

Toerclub op Strava

TOP
Land van Cuijk