Uitslag GKB Verrassingskoers rit 1

Maandag 27 mei 2024
Uitslag GKB Verrassingskoers rit 1

Nadat de rit op de oorspronkelijke datum was verzet vanwege het voorspelde noodweer, kon deze op donderdag 16 mei wel doorgaan. Het dreigde in eerste instantie weer regenachtig te worden waardoor de opkomst met 10 personen beperkt was. Pluvius bleek ons echtger gunstig gezind en de thuisblijvers kregen ongelijk. Onder een opklarende lucht kon de eerste Verrassingskoers toch droog verreden worden.

In groepen van vier personen werd een niet-uitgepijlde route gereden langs een aantal vooraf aangegeven Waypoints. Iedere groep gaf vooraf de gemiddelde snelheid op die zij van plan waren te gaan rijden. De gereden gemiddelde snelheid werd door de organisatie achteraf berekend op basis van de kortst mogelijke route langs deze punten. Aan de deelnemers dus de uitdaging om die kortste route te vinden, want omrijden betekende dat de snelheid omhoog moest om toch bij het opgegeven gemiddelde in de buurt te komen. 
Bij terugkomst was er per groep nog een kleine quiz in te vullen waarmee bonuspunten voor het GKB klassement te verdienen zijn. Op basis van foto's, genomen langs de route, moest van een aantal objecten worden ingeschat wat de afstand is vanaf het vertrekpunt tot het object.

De finishlijn was dit keer getrokken bij Het Posthuis in Beugen waar de koffie klaar stond en we daarna onder het genot van een biertje nog gezellig konden napraten.

Bij de prijsuitreiking bleken Rob Peters en Carlo Hendriks de opgegeven snelheid het best benaderd te hebben. Zij keerden ieder met een cadeaubon van Gérard Kocken Tweewielers huiswaarts. Proficiat heren!

Noteer de volgende Verrassingskoers in je agenda, deze is op donderdag 06 juni.
 

Toerclub op Strava

TOP
Land van Cuijk